Fins al pròxim dimecres 25 de setembre, es poden sol·licitar els ajuts per a projectes orientats a la reducció de la bretxa digital i el foment de la capacitació digital i de la inclusió digital en el territori.

Imatge d'ordinador
Imatge d'ordinador. 2017. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

La Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha obert una convocatòria de subvencions per a fomentar la inclusió sociodigital amb un pressupost total de 200.000 euros. Els ajuts buscaran impulsar projectes d’esdeveniments en capacitació digital, de formació en l’àmbit de les TIC, d’empoderament del talent digital i de dinamització del talent en el sector de les TIC. En aquest sentit, a la convocatòria, hi podran optar empreses, persones autònomes, consorcis, fundacions, associacions, entitats privades sense ànim de lucre i ens locals, sempre que complexin amb els requisits generals i els requisits específics que s’estableixen a les bases reguladores de la convocatòria. Així doncs, la quantia de l’ajut per a les sol·licituds beneficiàries serà d’un màxim de 25.000 euros, que s’atorgaran fins a exhaurir el pressupost total de 200.000 euros. En concret, els criteris que es tindran en compte per a determinar la quantia de l’ajut seran el cost del projecte en coherència amb la puntuació obtinguda en la memòria tècnica descriptiva del projecte segons els criteris de valoració i d'acord amb les disponibilitats pressupostàries.

La convocatòria de subvencions s’emmarca en l’estratègia nacional per a la inclusió sociodigital que vol fer front als reptes presents i futurs de la digitalització i lluitar contra les bretxes digitals en clau de país. La convocatoria també està en consonància amb la carta catalana per als drets i les responsabilitats digitals que vol promoure un marc legislatiu i un marc democràtic per a garantir els drets humans en l’era digital.

Les persones interessades poden sol·licitar els ajuts per a projectes orientats a la reducció de la bretxa digital i el foment de la capacitació digital i de la inclusió digital en el territori fins al pròxim dimecres 25 de setembre.

Per a sol·licitar la subvenció, es pot fer a través d’aquest enllaç en línia.

Per a consultar les bases reguladores, es pot fer a través d’aquest enllaç en línia.