Les dones del COEINF utilitzen els mapes de les línies dels trens de FGC i els espais publicitaris de la línia ferroviària per fer una acció de visibilització del talent femení al sector.

Els trens de als trens de FGC visibilitzen el talent femení
Els trens de als trens de FGC visibilitzen el talent femení. 2023. Tipus de lletra: Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya.

Aquest any, amb motiu de l'11 de febrer, Dia Internacional de la dona i la nena a la ciència, la comissió de gènere DonesCOEINF del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, han llençat la campanya “Ei! Puja al tren del futur” per visibilitzar el paper de les dones en el món digital visibilitzant algunes enginyeres informàtiques catalanes en actiu i referents històriques internacionals rellevants per la informàtica.

Amb la complicitat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que els ha cedit els espais publicitaris, han ocupat els espais interiors dels trens de les dues línies de FGC i uns quants expositors lluminosos a les estacions més emblemàtiques de la xarxa amb uns pòsters que representen les línies ferroviàries de FGC amb unes estacions renovades, totes canviades de nom, que duen els noms d’enginyeres informàtiques catalanes en actiu i algunes referents històriques importants al sector, igualment invisibles i oblidades.

Si vas en FGC durant el mes de febrer de 2023 trobaràs el pòster d’aquesta campanya en cartells lluminosos de les estacions de Catalunya, Espanya, Provença i Europa-Fira, al quiosk digital de Sarrià i en els espais interiors dels trens. Al portal fetXdonaTIC trobaràs ressenyes de totes aquestes enginyeres informàtiques i les coneixeràs a elles i les mil cares de la nostra important professió.