'Datos contra el feminicidio' és una sèrie de sessions interactives que es van realitzar el 2020 amb activistes i organitzacions de la societat civil que treballen amb dades de feminicidi. Ara, comparteixen en obert tots els materials treballats durant les diferents sessions. 

Big data per lluitar contra el feminici
Big data per lluitar contra el feminici. Autor: Datos contra el feminicidio. 2020. Llicència: Tots els drets reservats.

Amb l'objectiu de reunir la comunitat de pràctica que treballa en dades de feminicidi, al novembre de 2020 ILDA, Data + Feminism Lab de l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) i el projecte Femicidio l'Uruguai van crear les jornades 'Datos contra el Feminicio' entorn del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. L'esdeveniment virtual va consistir en sessions interactives setmanals, panells i tallers al llarg del mes.

Aquests esdeveniments, van permetre aprofundir fer costat a la comunitat creixent dedicada a comprendre millor, a través de dades, com, on i per què les dones són assassinades a Amèrica Llatina i el Carib. L'objectiu a llarg termini és fomentar una comunitat de pràctica, crear connexions, donar-se suport mútuament, construir un full de ruta comú d'acció per a continuar desenvolupant la producció de dades de feminicidi i promoure bones pràctiques de dades entorn del feminicidi per a crear consciència sobre aquest problema. Més de 200 persones van participar de més de 40 països d'Amèrica, Àfrica, Àsia i Europa. Ara, publiquen els materials en obert. Els podeu trobar aquí.