Big data per lluitar contra el feminici
Big data per lluitar contra el feminici. Autor: Datos contra el feminicidio. 2020. Licencia: Todos los derechos reservados.

Amb l'objectiu de reunir la comunitat de pràctica que treballa en dades de feminicidi, al novembre de 2020 ILDA, Data + Feminism Lab de l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) i el projecte Femicidio l'Uruguai van crear les jornades 'Datos contra el Feminicio' entorn del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. L'esdeveniment virtual va consistir en sessions interactives setmanals, panells i tallers al llarg del mes.

Aquests esdeveniments, van permetre aprofundir fer costat a la comunitat creixent dedicada a comprendre millor, a través de dades, com, on i per què les dones són assassinades a Amèrica Llatina i el Carib. L'objectiu a llarg termini és fomentar una comunitat de pràctica, crear connexions, donar-se suport mútuament, construir un full de ruta comú d'acció per a continuar desenvolupant la producció de dades de feminicidi i promoure bones pràctiques de dades entorn del feminicidi per a crear consciència sobre aquest problema. Més de 200 persones van participar de més de 40 països d'Amèrica, Àfrica, Àsia i Europa. Ara, publiquen els materials en obert. Els podeu trobar aquí.