Es tracta d’un projecte pioner de digitalització dels centres educatius que busca oferir una alternativa en codi obert als instruments dels grans gegants tecnològics. Vols saber-ne més?

Imatge de l'Ajuntament de Barcelona
Imatge de l'Ajuntament de Barcelona. Tipus de lletra: Ajuntament de Barcelona. Llicència: Tots els drets reservats.

Onze centres educatius barcelonins participen en un projecte pilot per a testejar la nova suite educativa DD (Digitalització Democràtica). En concret, es tracta de l’Escola Baixeras, l’Escola Montseny, l’Escola Els Xiprers, l’Escola Heura, l’Escola Patronat Domènech, l’Escola Vila Olímpica, l’Institut Caterina Albert, l’Institut FP Narcís Monturiol, l’Institut Maria Espinalt, l’Institut Pedralbes i el CFA El Clot. En aquest sentit, la implicació dels onze centres educatius barcelonins ha permès provar el correcte funcionament de la nova suite educativa DD (Digitalització Democràtica) en entorns reals de comunitats educatives catalanes.

Així doncs, es tracta d’un projecte pioner de digitalització dels centres educatius barcelonins que busca oferir una alternativa en codi obert als instruments majoritaris propietat dels grans gegants tecnològics. L’objectiu de la nova suite educativa DD (Digitalització Democràtica) és afavorir una digitalització dels centres educatius barcelonins que respecti la sobirania de les dades i els drets digitals de l’alumnat, del professorat i de les famílies. En aquest sentit, la nova suite educativa DD (Digitalització Democràtica) s’emmarca dins del Pla de Digitalització Democràtica dels Centres Educatius, dissenyat i liderat per Xnet i per un grup de famílies promotores, i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, del Consorci d’Educació de Barcelona i de les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya.