El projecte busca facilitar l’estimulació sensorial i promoure el benestar de les persones grans, que podran endinsar-se en paisatges naturals a través de la realitat virtual. Vols saber-ne més?

Imatge de realitat virtual
Imatge de realitat virtual. 2019. Tipus de lletra: Pixabay. Llicència: BY-SA.

El Col·laboratori de l’Institut Municipal de Desenvolupament Local de Vallsgenera ha posat en marxa una iniciativa de realitat virtual adreçada a la gent gran del territori català. El projecte vol incidir en el benestar emocional i en el benestar sensorial de les persones grans i compta amb la participació del Pla d’Acció Comunitària Inclusiva de l’Ajuntament de Valls, l’Àrea Bàsica de Salut Valls Urbà, l’alumnat de l’Institut Narcís Oller, el professorat de l’Institut Narcís Oller i les entitats dels Col·laboratori CatSud.

En concret, la iniciativa busca facilitar l’estimulació sensorial i promoure el benestar de les persones grans, que podran endinsar-se en paisatges naturals a través de la realitat virtual. El projecte neix amb la voluntat de promoure el treball en xarxa entre administracions, empreses, centres educatius i ciutadania i amb la voluntat de donar resposta a un gran repte detectat conjuntament amb el Centre d’Atenció Primària de Valls: la necessitat de treballar la salut emocional de les persones grans amb problemes de mobilitat que no els hi permeten gaudir de la natura i dels entorns naturals. En aquests moments, la iniciativa de realitat virtual està en formació i, de cara al curs vinent, s’obrirà a persones en situació de dependència.