Imatge per difondre taller de programació musical amb Sonic PI a la Biblioteca Roca Umbert
Imatge per difondre taller de programació musical amb Sonic PI a la Biblioteca Roca Umbert. Autor: Pexels. 2018. Llicència: BY-SA.

Sonic PI és un entorn de programació de codi obert dissenyat per a explorar i ensenyar conceptes de programació a través del procés de crear sons nous. Consisteix en un sintetitzador que emet sons musicals a partir de comandos de text. Per utilitzar-ho només es requereix una targeta de so i un altaveu o auriculars. Amb Sonic PI es pot treballar la seqüenciació, la iteració, les estructures condicionals, les estructures de dades, les funcions, els algorismes, etc. 

La formació es realitzarà els dimarts 29 d'octubre i 5, 12 i 19 de novembre de 17.30 a 19 h. a la Biblioteca Roca Umbert, seu del Punt TIC. S'adreça a adolescents d'entre 12 i 16 anys.

Els i les participants aprendran a iniciar-se des de zero en el programa Sonic PI i codificar sons de manera creativa per composar música a través de l’ordinador. Per participar es requereix portar auriculars i tenir interès per les noves tecnologies.

La formació és gratuïta però cal inscripció prèvia a través d'aquest enllaç.