Dilluns vinent, dia 21, el Telecentre de l’Alt Urgell i el Servei d’Ocupació de Catalunya organitzen dues xerrades informatives sobre la reforma laboral, una de les quals estarà dedicada específicament a la nova regulació del servei de la llar, mentre que l’altra abordarà aspectes pràctics de la reforma laboral i incidirà en la seguretat jurídica en l’aplicació de la reforma.

Logotip Punt TIC Alt Urgell
Logotip Punt TIC Alt Urgell.

La xerrada sobre la nova regulació del servei de la llar, que començarà a les 17:00 hores de la tarda a la sala auditori del Telecentre, anirà a càrrec de José Vicedo, cap provincial de la Inspecció de Treball a Lleida. La sessió informativa s’estructurarà en dues parts. A la primera es parlarà del règim laboral, amb qüestions com ara la contractació, la retribució, la jornada laboral, les vacances, els permisos i la finalització del contracte. La segona part tractarà la seguretat social dels treballadors/ores de la llar: afiliacions, alta i baixa, cotitzacions i incentius.

La segona de les xerrades s’iniciarà a les 20:00 hores del vespre a la mateixa sala auditori i estarà conduïda per Joan Santacana, coordinador territorial de les oficines de Treball a Lleida, i pel mateix José Vicedo. Entre els temes que es tractaran destaquen la flexibilitat interna i les modificacions de les condicions de treball; les comprovacions de la Inspecció de Treball; els procediments a seguir en casos d’insòlvència per fer front a les indeminitzacions per acomiadament o dimissió del treballador; i les novetats i les bonificacions en els contractes.

Per confirmar l’assistència a les xerrades es pot trucar al telèfon 973 35 57 98 o enviar un correu electrònic a telecentre[arrova]cau.cat.