Una quinzena d’infants i joves han imaginat un conjunt d’aventures trepidants amb un llapis, un paper, un telèfon mòbil, una aplicació mòbil i les etiquetes NFC. Vols endinsar-t’hi?

L’Espai Tecnològic Comunitari o el Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval, que es troba al barri del Raval al districte de Ciutat Vella a la ciutat de Barcelona, ha portat a terme un projecte de storytelling amb infants i joves. La iniciativa ha buscat explicar històries a través d’etiquetes NFC. «El projecte, que sorgeix a partir d’una proposta de la Universitat de Barcelona a través del grup de recerca, ensenyament i aprenentatge virtual dels docents Marc Fuertes i Mario Barjas que compta amb la col·laboració del col·lectiu Blue Arrow de la ciutat de Nàpols a Itàlia, parla d’històries que passen al barri del Raval al districte de Ciutat Vella a la ciutat de Barcelona. Són relats que afecten molt de prop els infants i els adolescents de l'Espai Tecnològic Comunitari», explica Marc Pascual, educador i dinamitzador del Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval.

La iniciativa, que forma part del programa Creative Kids, ha comptat amb la creativitat, la motivació i l’empenta d’una quinzena d’infants i joves d’entre 7 i 12 anys que han imaginat un conjunt d’aventures trepidants i que han compartit amb transparència i amb generositat les seves emocions, les seves pors i els seus sentiments. En total, s’han creat set narracions amb un llapis, un paper, quatre colors, un telèfon mòbil, una aplicació mòbil i les etiquetes NFC. A través d’aquests elements, els infants i el jovent han obert la porta a un món ple de possibilitats. «Parlem, per exemple, de la por al fracàs, de l’emigració o de l’assetjament escolar. Gràcies a les etiquetes NFC, narrem les nostres experiències de la mà de les noves tecnologies», afirma Pascual.

L’Espai Tecnològic Comunitari o el Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval és un projecte que treballa per a disminuir les situacions de vulnerabilitat social a partir de l'accés i del domini de les noves tecnologies per part de població en situació de risc social. El Punt TIC organitza activitats per a infants, joves i persones adultes.