L'Smartcentre de Santa Bàrbara
L'Smartcentre de Santa Bàrbara.

L’Infocentre de Santa Bàrbara, així com la Biblioteca, el PIJ i l’Àrea de Promoció Econòmica, s’han fusionat per donar lloc a un espai i serveis més actuals i on les TIC són molt presents.

Avui en dia, les noves tecnologies són la base de l’evolució, no es pot entendre la cultura, la joventut, l’emprenedoria, ni els serveis a la ciutadania, sense un important component tecnològic. Un cop més, l’Ajuntament de Santa Bàrbara aposta fort per promoure un espai dotat amb les últimes tecnologies que integra tots els serveis anomenats anteriorment.

Així doncs, el Punt TIC de Santa Bàrbara queda integrat a l’Smartcentre. A la planta baixa podem trobar la zona de connectivitat, equipada amb ordinadors i amb espais per a tots els que porten el seu portàtil. També tenim l’aula de formació, equipada amb 12 ordinadors, pissarra digital i sistemes d’audio i vídeo per a una formació de qualitat.

A part dels serveis com el Punt TIC, també trobem l’espai d’informació i atenció a l’usuari com a centre ACTIC, centre de suport de la UOC i espai de promoció econòmica.

També a la planta baixa disposem d’un nou espai de coworking i de sala polivalent, on els coworkers poden gaudir de tot l’equipament necessari per dur a terme la seva activitat, així com tallers, reunions, formació...

Al primer pis, on es troba ubicada la zona de biblioteca per a adults, també hi ha una zona de connexió i una aula d’estudi. Tot el centre disposa de connexió Wi-Fi per facilitar l’accés a tots els usuaris als seus dispositius.

El regidor de Noves Tecnologies, Antonio Olles, valora molt positivament les millores realitzades i sobretot remarca les instal·lacions i serveis de l’Smartcentre com un referent del nostre territori, així com destaca que Santa Bàrbara continuarà sent capdavantera en l’ús de les TIC i de la seva promoció amb tot tipus d’activitats per minimitzar l’escletxa digital i apropar-les a tota la ciutadania.