Logo de la Fundació punt Cat
Logo de la Fundació punt Cat.

El director de la Fundació .CAT, Ricard Huguet, va assegurar en l'acte de celebració que en l'actualitat hi ha 92.100 dominis registrats i que es preveu que s'arribarà als 100.000 adreces a finals d'any, coincidint amb el desè aniversari del seu naixement. A més, va afegir que el creixement de l'extensió ha crescut al voltant del 15% en els darrers anys, tot un èxit si es compara amb altres com el .es que han registrat baixes. En l'actualitat, el 57% dels puntCAT són d'empreses i ocupen el 13% de la quota de mercat del cens de dominis que hi ha a Catalunya.

L'acte també va comptar amb la participació de Jordi Puigneró, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació; Meritxell Borràs, consella de Governació i Relacions Insittucionals i de diverses persones promotores de la creació del domini.cat.

La Fundació .CAT es va crear el 28 de desembre de 2004. Es tractava d'una entitat privada i sense ànim de lucre, que té com a funció organitzar el domini .cat. Un any desprès de la seva creació es va realitzar la petició de creació del domini a l’ICANN. Finalment, el 16 de setembre de 2005 es va aprovar el domini i finalment es va activar el seu funcionament el 13 de febrer de 2006.