Logotip eduCAT 1x1
Logotip eduCAT 1x1.

La consellera d'Ensenyament Irene Rigau ha precisat que la introducció d'ordinadors portàtils a les aules continuarà als centres de secundària que ja l'hagin començada, és a dir, que els nous alumnes que comencin primer d'ESO també tindran ordinadors, per no crear greuges comparatius amb els de segon.

En canvi, la nova onada de 40.000 alumnes que s'havien d'afegir al programa el curs que ve hauran d'esperar fins que s'hagin analitzat els resultats d'aquesta experiència.

Els sindicats d'ensenyament i les federacions de pares i mares d'alumnes s'han mostrat contraris a la congelació del pla de digitalització, ja que consideren que és un greuge amb els/les altres estudiants.

EduCAT 1x1, encetat per l'últim govern tripartit, ja és actiu a més de sis-cents centres. La previsió era que en quatre anys s'estengués a tot l'alumnat de Secundària i el cicle superior de Primària.

Per conèixer millor el projecte eduCAT 1x1 i les crítiques que ha rebut podeu llegir la notícia L'Educat 1x1, radiografia d'un projecte de VilaWeb.