El CTecno presenta el 23 de març al CCCB de Barcelona els resultats de la segona campanya de recollida de dades del Baròmetre DonaTIC per analitzar el paper de les dones TIC. Vols conèixer els resultats? Inscriu-t'hi!

Dones tecnològiques treballant
. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-NC-SA.

El Baròmetre de la Dona TIC de la Fundació Centre Tecnològic de Catalunya és un estudi únic al territori per analitzar el paper de les dones tecnòlogues en la indústria catalana, així com les tendències del sector pel que fa a la diversitat i l’equitat de gènere dins les empreses TIC que funcionen a Catalunya. El 23 de març a les 10 hores al CCCB de Barcelona es presentaran els resultats en una trobada presencial. Aquí es pot realitzar la inscripció per assistir-hi.

Les respostes de l'enquesta, que ha estat oberta fins a l'agost de 2022, han permès obtenir dades agregades centrades en el tipus de treballadores TIC, on ubiquen la seva activitat, quins tipus de tecnologies fan servir, amb quantes persones treballen en el seu dia a dia, així com la capacitat tant de les empreses com de les mateixes treballadores de crear nous llocs de feina el darrer any. Les participants han pogut realitzar l'enquesta en línia o via telefònica.

L'entitat DigitalFems ha incorporat la perspectiva de gènere a l’enquesta, portant l’anàlisi cap a més profunditat i responent a les següents preguntes: Quins llocs concrets ocupen les dones al sector tech? Què passa quan lidera una dona?