Estudi Mozilla: Només el 10% de les persones sap com protegir-se en línia
Estudi Mozilla: Només el 10% de les persones sap com protegir-se en línia. Autor: Mozilla. Llicència: Tots els drets reservats.

Amb aquest estudi, Mozilla ha volgut saber com se senten les persones sobre qüestions com la privadesa, l'encriptació, el seguiment i la seguretat en línia. També busca ajudar a construir una Internet més segura, tot detectant els punts febles i oferint consells per millorar-los. La recerca recull respostes de 30 mil membres de la comunitat Mozilla de països com França, Austràlia, Alemanya, Canadà, Estats Units i el Regne Unit.

Els resultats de l'estudi demostren que la majoria dels usuaris i usuàries d'Internet se senten desprotegides, però tampoc no dediquen gaire esforços a informar-se ni formar-se sobre seguretat. Així, més del 90% dels enquestats/des va dir que no sap molt sobre protegir-se en línia, però només una de cada tres persones va mostrar interès en assistir a una formació sobre eines segures. Mozilla recomanda mantenir el programari actualitzat, per tal de tenir les últimes millores en la seguretat dels desenvolupadors/ores.

Només un de cada 10 participants en l'enquesta senten que tenen el control total sobre la seva informació personal en línia. Des de Mozilla recomanen fer servir l'opció de la navegació privada de Firefox, que no  guardar l'historial de navegació, recerques o cookies.

Sabeu què és l'encriptació? Un de cada tres enquestats va admetre que no sap res o sap molt poc sobre encriptació. Si és també el vostre cas, aquí un vídeo de Mozilla que ho explica de manera senzilla.

Voleu conèixer més dades d'aquesta recerca? Podeu consultar un resum dels resultats o aprofundir en l'estudi.