L’informe demostra que la Covid-19 no ha tingut un impacte negatiu en les TIC i que s’ha entrat en un període de creixement estable després d’una acceleració puntual. Llegeix més!

Imatge d'ordinador
Imatge d'ordinador. 2017. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

A Catalunya, el 60% de les empreses relacionades amb les tecnologies de la informació i de la comunicació preveuen un increment de l’ocupació al llarg del 2023, mentre que un 37% d’aquestes esperen mantenir els equips. En aquest sentit, segons un informe sobre ocupació TIC a Barcelona elaborat pel Cercle Tecnològic de Catalunya, la ciutat, que aplega dues terceres parts dels treballadors i de les treballadores TIC a Catalunya, ha tancat el 2022 amb un total de 81.956 afiliacions a la Seguretat Social, un 15,3% més que el 2021, que representen el 7% de la força laboral de la capital catalana. En aquest sentit, l’informe sobre ocupació TIC a Barcelona elaborat pel Cercle Tecnològic de Catalunya avança algunes dades del nou baròmetre del sector.

Així doncs, les xifres ratifiquen la tendència positiva dels últims deu anys en el sector tecnològic, el qual ha incrementat un 145% les afiliacions a la Seguretat Social, molt per sobre del 22% de mitjana de l’economia barcelonina. De la mateixa manera, l’informe sobre ocupació TIC a Barcelona demostra que l’emergència sanitària derivada de la Covid-19 no ha tingut un impacte negatiu en les TIC i que s’ha entrat en un període de creixement estable després d’una acceleració puntual de l’activitat provocada per la crisi sanitària.

Les dades exposen que l’augment de l’ocupació en les empreses TIC en l’última dècada està liderat pel segment de programació, consultoria i altres amb un increment del 194% de les posicions, seguit dels serveis d’informació amb un 95% i de la fabricació de productes informàtics amb un 67%. L’informe conclou que el sector TIC és un ecosistema que ofereix serveis a la resta d’activitats econòmiques i que les fluctuacions de creixement van de la mà dels canvis que pateixin les economies espanyola i europea, així com fa una crida a promoure les vocacions digitals per a disposar d’un sector consolidat i amb un creixement sostingut.