Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Digitalització amb perspectiva de gènere dels sistemes de benestar social digital

Publicat el 26/10/2020
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Informe 'Explorant dissenys sensibles al gènere en el benestar digital' de Digital Future Society
Informe 'Explorant dissenys sensibles al gènere en el benestar digital' de Digital Future Society, per Digital Future Society. 2020. Llicència: Tots els drets reservats

Digital Future Society presenta l'informe 'Explorant dissenys sensibles al gènere en el benestar digital' per aprofundir en com el disseny dels processos de digitalització dels governs poden tenir un paper fonamental en ressaltar els punts cecs del sistema i fomentar pràctiques que impulsin la capacitat de resposta de les dones.

La transformació digital en relació als serveis d'automatització digital governamentals i la necessitat per mantenir-se a el dia amb eficàcia davant de les necessitats del món digital, moltes vegades no tenen en compte les sensibilitats i experiències de les persones usuàries de col·lectius més vulnerables, entre ells els de les dones.

D'aquesta manera, aquestes pateixen molts dels danys potencials d'aquesta digitalització dels sistemes de benestar social que no contemplen la feminització de la pobresa o altres factors que les afecten.

Digital Future Society amb l'informe 'Explorant dissenys sensibles al gènere en el benestar digital' adopta la creença que a través del disseny de polítiques digitals amb perspectiva de gènere és pot generar un enfocament més sensible a les qüestions de gènere per construir serveis públics que condueixin a una societat més equitativa per a tothom. 

Podeu consultar l'informe sencer aquí (en anglès).