La Xarxa Punt TIC presenta una nova càpsula audiovisual amb la col·laboració de la guanyadora del Premi DonaTIC 2022, Belén Alastruey. Entra i descobreix totes les claus!

El pròxim dijous 27 d’abril se celebra el Dia Internacional de les Noies en les TIC. La jornada té com a objectiu encoratjar les vocacions tecnològiques entre les nenes i les noies d’arreu del món. També, busca acabar amb la bretxa digital de gènere. El 21 d’abril de 2011 va ser la primera vegada que es va celebrar el Dia Internacional de les Noies en les TIC per iniciativa de la Unió Internacional de Telecomunicacions, un organisme especialitzat de les Nacions Unides. Des de llavors, es commemora anualment el quart dijous d'abril, on s’aprofita la jornada per a promoure la igualtat de gènere i per a visibilitzar l’empoderament de les dones a través de la tecnologia.

Des de la Direcció General de Societat Digital, el pròxim dijous 27 d’abril, de 15 a 16.30 hores, s’organitzarà una jornada amb la participació de l’alumnat de sisè de primària de les escoles Can Clos i Montessori. En primer lloc, la directora general de Societat Digital, Liliana Arroyo, donarà la benvinguda a l’acte. Tot seguit, hi haurà la gravació en directe d’un pòdcast conduït per Maria Garcia, Josefina Barreix i Mercè Riba de l’Associació Women in Aerospace-Barcelona entrevistant a la Belén Alastruey, guanyadora del Premi DonaTIC 2022 en categoria estudiant universitària TIC. A continuació, es presentarà el programa de mentoring de l’Associació Women in Aerospace-Barcelona a càrrec de Cristina Protasio i es dinamitzaran dos tallers temàtics simultanis. El primer posarà el focus en la creativitat digital mitjançant l’eina Makey Makey. El segon se centrarà en robots i algorismes a través d’un joc desconnectat i estarà dinamitzat per l’Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC. Els materials estaran disponibles perquè les persones dinamitzadores els puguin utilitzar. Per últim, es farà una fotografia de família amb l’alumnat i Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital, clourà la jornada.

En aquesta línia, en el marc del Dia Internacional de les Noies en les TIC, la Xarxa Punt TIC presenta una nova càpsula audiovisual. Aquest cop, el vídeo compta amb la col·laboració de la guanyadora del Premi DonaTIC 2022 en categoria estudiant universitària TIC, graduada en Matemàtiques i experta en intel·ligència artificial, Belén Alastruey, qui parla de la seva vocació tecnològica, de la seva experiència professional, dels seus reptes de futur i de la presència de la dona en les noves tecnologies.