Desafío STEM
Desafío STEM. Autor: Desafío STEM. Llicència: Tots els drets reservats.

El projecte STEMbyme de Telefónica Educación Digital ha posat en marxa Desafío STEM, un concurs inter-escolar que pretén fomentar la innovació i els espais de col·laboració i contribuir a la transformació de l'educació. S'adreça als i a les alumnes de 3r i 4t d'ESO, Batxillerat i Formació Professional, que hi poden participar en grups d'entre quatre i set alumnes, acompanyats/des per un/a professor/a o més. Hi hauran de presentar un projecte de robòtica o programació en les següents temàtiques: Educació Digital, E-Health, Smart Industry, Internet de les Coses (IoT) o Ciberseguretat.

Durant el repte, els equips donaran forma al seu projecte i el faran realitat. El desafiament acaba el 30 de juny, però abans cal passar per les diferents fases del concurs, per tant, cal començar a treballar-hi abans d'aquesta data. 

Hi haurà un equip guanyador i un primer finalista per cada categoria: Junior (3r d'ESO), High (4t d'ESO) i Advance (Batxillerat i FP). L'equip que resulti guanyador de cada categoria viurà una experiència en un centre d'investigació de reconegut prestigi en alguna de les àrees STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i rebrà una dotació tecnològica per a cada participant. Els primers finalistes de cada categoria s'emportaran una dotació tecnològica. A més, el centre educatiu que més i millors projectes presenti es portarà el Premi a la Millor Escola, que consistirà en una dotació tecnològica per al centre.