Logotip CATCert
Logotip CATCert.

La càrrega lectiva prevista per a aquest curs és de 20 hores que es realitzaran durant 4 setmanes, excloent les activitats pràctiques que van en funció de l’habilitat de l’estudiant en ús de les TIC. Cada estudiant pot decidir quin dia i en quin horari realitzar les activitats, tot i que es recomana un ritme setmanal.

El curs és gratuït i es fa 100% en línia, a través d'una aula virtual Moodle. Està especialment dissenyat per a dinamitzadors i dinamitzadores de la Xarxa Punt TIC - Òmnia. En fer-se en línia, s'adapta molt bé a les persones que no disposen de prou temps per desplaçar-se.

El curs està dirigit a aconseguir que els/les participants assoleixin tots els conceptes bàsics relacionats amb la identificació i signatura digital: termes de seguretat, certificats, cicle de vida, validació, aspectes jurídics, signatures... Analitzar i veure els avantatges que ens aporta la identificació i la signatura digital, el marc jurídic que regula el seu ús en l’administració electrònica i practicar els usos dels certificats digitals, des de la sol·licitud i la gestió, fins operacions de signatura, autenticació o xifratge de dades electròniques. 

La dinàmica i pedagogia del curs és del tipus constructivista: els i les participants han d’explorar i investigar els materials formatius, realitzar pràctiques de la proposta formativa, ja siguin simulades o reals, interactuar amb altres participants, amb els tutors, i realitzar proves d’avaluació.

Tot dinamitzador/a digital que superi el curs, podrà disposar dels materials formatius i exercir com a tutor/a en futures edicions ofertes per la Xarxa Punt TIC – Òmnia.

Si esteu interessats/des podeu enviar un correu electrònic a oficina.tecnica[arrova]punttic.cat i contactarem amb vosaltres per tal de tramitar la inscripció.