La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa un xat de suport emocional gratuït, immediat i confidencial i que s’ofereix a través de l’aplicació mòbil WhatsApp. T’ho expliquem!

Imatge de noies
Imatge de noies. 2020. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

La Secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa ‘Obro Feel’, un xat de suport emocional. El nou servei, que ofereix la Fundació Ajuda i Esperança a través de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, vol esdevenir un espai íntim i segur on els i les joves puguin sentir-se lliure per a expressar allò que necessitin. Darrere, hi ha un equip multidisciplinari de persones professionals i amb una llarga experiència que intenten ajudar a millorar la situació plantejada. El xat està disponible les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana i les 52 setmanes de l’any. El nou servei és gratuït, immediat i confidencial i s’ofereix a través de l’aplicació mòbil WhatsApp. Únicament, cal afegir el número de telèfon 680 354 155 a l’agenda de contactes i iniciar una conversa.

Per tal de donar a conèixer el nou servei, s’ha engegat una campanya de comunicació i de sensibilització amb el títol ‘És motiu suficient’ que posa el focus en tres situacions: depressió, ideació suïcida i trastorns de la conducta alimentària. La campanya busca no banalitzar aquests pensaments i fer prendre consciència al o la jove que allò que sent és rellevant per a cercar ajuda. En aquest sentit, la campanya de comunicació ha comptat amb la col·laboració de persones professionals de l’àmbit de la salut i de joves que han transitat aquestes experiències.