Parlem amb Carolina Jimenez i Zarina Kulaeva de Fundación Esplai que ens expliquen els projectes #ChicasInTech i #Bitaminadas sobre empoderament de les noies a les TIC.

#ChicasInTech és una campanya a escala estatal on es realitzen diferents esdeveniments i formacions per a donar a conèixer dones tecnològiques referents a les noies interessades en la temàtica de les STEAM. Carolina Jimenez, coordinadora de gènere i TIC de la Fundación Esplai, explica que la inclusió de nenes i adolescents en aquest àmbit implica humanitzar la ciència i la tecnologia, recordant que no són neutrals, sinó una oportunitat més per a educar una ciutadania compromesa amb valors socials i ètics.

#Bitaminadas és un projecte que neix de l'anterior i que treballa per a oferir formació STEAM a formadores perquè puguin empoderar a noies interessades en aspectes més tècnics, com per exemple el llenguatge Python. Zarina Kulaeva, tècnica de l'àrea socioeducativa de la Fundación Esplai, ens afirma que oferiran un curs d'aquest llenguatge de programació a dones joves d'entre 12 i 17 anys perquè puguin conèixer-lo i aprofundir en altres aspectes com la intel·ligència artificial i les seves aplicacions ètiques.