Imatge per il·lustrar Apps de meditació i Mindfulness del taller del Punt TIC Palau
Imatge per il·lustrar Apps de meditació i Mindfulness Punt TIC Palau. Autor: Pexels. 2019. Llicència: BY-SA.

L’anomenat 'mindfulness' o atenció plena és un tipus concret de meditació que se centra en el present per aconseguir un estat d’autoconsciència completa: a mesura que connectes amb les teves emocions, pots anar identificant i controlant els sentiments negatius que vagin sorgint.

Es tracta d’un tècnica que s’ha demostrat que millora la concentració i alleuja la pressió, i els seus beneficis poden notar-se tan bon punt es comença a practicar.

El 18 de febrer el Punt TIC Palau va organitzar un taller sobre el tema i l'assistència en aquesta sessió va ser tot un éxit. Es van introduir els conceptes bàsics del mindfulness amb senzilles pràctiques de meditació.

Apps de meditació

Les apps de meditació posen al nostre abast eines molt útils per començar la pràctica: les sessions de meditació guiada, els paisatges sonors i l’enfocament en temes específics, com ara l’aulleujament de l’insomni, suposen excel·lents recursos que tindràs a mà sempre que els necessitis. 
 
Totes aquestes apps de meditació remarquen la importància dels exercicis de respiració senzills, fonamentals per desenvolupar qualsevol mena de meditació conscient. 
 

Podem començar practicant només uns minuts al dia, de forma gradual i anar aprofundint poc a poc. A més, a més, no hem de perquè practicar en solitari.

Aquesta selecció d’Apps, tan per Android com per IOS, estan dissenyades perquè aconsegueixis reservar uns minuts cada dia per estar en calma, sense fer res més que calmar la teva ment, concentrar-te en respirar i permetre que penetri una mica de llum entre les nuvolades negres de l’ansietat.