Logotip del 6è Congrés Nacional de la Gent Gran
Logotip del 6è Congrés Nacional de la Gent Gran.

Des d'abril s'han realitzat 40 sessions de treball a tot el territori català, on s'han recollit les aportacions de les persones grans i d'associacions, així com de persones expertes i professionals. Han reflexionat sobre la realitat que viu la gent gran a Catalunya i els principals temes que els afecten. Aquestes trobades formen part del procés participatiu del congrés, que conclou el 31 de juliol, donant pas a la fase congressual.

Podeu veure aquest reportatge sobre una de les trobades, on es resumeixen els punts més importants del sisè Congrés de la Gent Gran:

 

 

L'acte de cloenda del 6è Congrés Nacional de la Gent Gran tindrà lloc el 7 d'octubre a Cornellà de Llobregat i hi participaran els 300 delegats i delegades, que han participat a les trobades presencials. 

El congrés s'estructura al voltant de tres comissions de treball o ponències, decidides pel Consell Consultiu de la Gent Gran de Catalunya (CGGCat), entitat que organitza el congrés juntament amb el Departament d'Acció Social i Ciutadania:

  • Participació de la gent gran activa
  • Pobresa i exclusió
  • Polítiques d'envelliment actiu

Les aportacions de les sessions de treball s'han recollit en informes territorials que estan disponibles i consultables bloc del congrés. També s'ha realitzat i posat a l'abast de tothom l'informe global del procés participatiu. Les persones que no han pogut participar a les trobades presencials han tingut la possibilitat de donar la seva opinió al bloc del congrés.

El Congrés Nacional de la Gent Gran es convoca cada quatre anys i les ponències, les conclusions i el manifest del congrés serveixen per marcar l'agenda política en matèria de gent gran durant els quatre anys següent.