Trobada de ciberseguretat
Trobada de ciberseguretat. Autor: Oficina de Dinamització Tècnica Xarxa Punt TIC. 2020. Llicència: BY-SA.

La sessió, va comptar amb Tomàs Moré, responsable de conscienciació del Programa Internet Segura de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, i va reunir al voltant de vint-i-cinc persones dinamitzadores de la Xarxa Punt TIC.

Ens va explicar la campanya #NegoCiberSegur, per ajudar a petits negocis a protegir-se en l’entorn digital. Des de Punt TIC ens hem adherit a la campanya amb la idea d'apropar-vos els diferents recursos perquè pugueu oferir-los a les persones que s'apropin al vostre punt amb aquestes necessitats.

Aquí podeu trobar la presentació. També podreu disposar aquí del Llibre d'estil per a adaptar la campanya gràfica.

Quins recursos ens ofereix?

La iniciativa s’estructura en base a cinc àmbits:

  • Protegeix-te del programari maliciós
  • La informació de l’empresa: un tresor a protegir
  • Dispositius de feina, a punt!
  • Còpies de seguretat, el pla A
  • Ciberseguretat: sinònim de confiança

Al web també es poden trobar recursos sobre cadascun dels àmbits, notícies d’actualitat, un glossari per conèixer alguns termes bàsics sobre ciberseguretat. A més, també podeu trobar l'espai Avalua’t, amb qüestionaris de sensibilització per a autoexaminar-se dels coneixements en la matèria i l'espai Aprèn, amb tips sobre com protegir els negocis empresarials a Internet.

La campanya també preveu petits cursos per aprendre les claus bàsiques per protegir la privacitat i la reputació i sessions divulgatives per ajudar a treballar de forma cibersegura i prevenir els atacs dels ciberdelinqüents.

Us animem a formar-vos i afegir-vos a la campanya. Ens podeu escriure a oficina.tecnica@punttic.cat