Cimera de la joventut BYND2015 a Costa Rica
Cimera de la joventut BYND2015 a Costa Rica.

BEYOND2015: Global Youth Summit aplegarà joves d'arreu del món per compartir idees sobre com millorar el món a través de les TIC. Els líders mundials estan treballant en una nova agenda global de desenvolupament post-2015 i amb la cimera BYND2015 es pretén fer-los arribar la veu dels joves, que seran els protagonistes d'aquesta nova generació.

 

Organitzar una trobada amb joves 

Volem engrescar els Punt TIC a organitzar la seva pròpia trobada en el marc de la cimera i debatre amb joves alguns dels temes que s'hi tractaran. Per exemple, dilluns 9 de setembre, en horari de matí a Costa Rica i de tarda a Catalunya (la diferència horària és de 8 hores), tindrà lloc la sessió Get Ahead, que tractarà temes com l'ocupació, l'emprenedoria i el voluntariat.

El que ens proposen des de Telecentre.org és que convoquem els joves al telecentre per veure la retransmissió de les ponències, dinamitzem un debat a posteriori i gravem un petit vídeo de resum de les conclusions a què han arribat. Després podrem compartir el vídeo a la web de l'esdeveniment.

Per veure horaris, ponències i saber quines sessions es retransmetran en directe, podeu consultar el  programa complet de la cimera.

 

Participar en una videoconferència amb joves europeus 

La diferència horària entre Costa Rica i Europa dificulta la participació directa a la cimera. Tot i així, la ITU i Telecentre.org estan treballant per poder organitzar debats a través de videoconferència entre els/les joves europeus. La idea és fer aquestes trobades virtuals al dia següent de cada sessió, de forma que els/les joves que hi participin puguin seguir un dia l'streaming d'un tema i al següent compartir la seva opinió amb altres joves europeus.

Si al vostres Punt TIC veieu difícil organitzar una trobada, però compteu amb algun jove que tingui molt a dir sobre alguns dels temes que es tractaran a la cimera, el/la podeu engrescar perquè participi en un d'aquests debats virtuals.

Els Punt TIC i Òmnia que estigueu interessats en organitzar una petita trobada amb joves o bé participar en una videoconferència, ens ho podeu fer saber a l'Oficina Tècnica i us farem arribar més informació: 902 365 209 – oficina.tecnica[arrova]punttic.cat.

 

Difusió a través de les xarxes socials

Durant la cimera, es fomentarà també l'intercanvi d'opinions a través de Twitter i aquestes seran recollides al finalitzar la trobada. És a dir, que tot allò que es vagi tuitejant amb l'etiqueta #BYND2015 serà recollit en les conclusions de la cimera.

La cimera també compta amb una plataforma participativa on tothom pot aportar les seves idees. Pot ser una bona eina per anar treballant els temes amb els/les joves durant els dies previs.