Des de la Xarxa Punt TIC, es convida les persones dinamitzadores a conèixer el Programa AINA i a participar en la promoció de l’ús del català dins del món digital. Molt interessant!

Imatge d'intel·ligència artificial
Imatge d'intel·ligència artificial. 2017. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El pròxim dijous 23 de novembre, a les 18.30 hores, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, que es troba al carrer Montalegre número 5 de la ciutat de Barcelona, s’oferirà una xerrada sobre el Programa AINA, un projecte de recerca que pretén dotar el català de recursos suficients que permetin que la ciutadania pugui fer vida digital en llengua catalana. En concret, la ponència anirà a càrrec de la investigadora Marta Villegas, qui parlarà del projecte del Barcelona Supercomputing Center. Així doncs, el Programa AINA té com a objectiu el desenvolupament de recursos d’intel·ligència artificial i de tecnologies del llenguatge per tal de proveir el català de la infraestructura necessària per a desenvolupar aplicacions basades en aquestes tecnologies, garantir la inclusió de la llengua catalana a les aplicacions d’intel·ligència artificial i de tecnologies del llenguatge, impulsar el sector i aconseguir que la ciutadania pugui participar en català en el món digital al mateix nivell que altres llengües del món. En aquest marc, des de la Xarxa Punt TIC, es convida les persones dinamitzadores a conèixer els trets distintius del Programa AINA i a participar en la promoció de l’ús del català dins del món digital.

La xerrada ‘AINA, el foment del català a l'era digital’ forma part d’un cicle de diverses ponències divulgatives elaborades al voltant de l’exposició ‘Intel·ligència Artificial’, comissariada per Lluís Nacenta i basada en una exposició itinerant del Barbican Centre de la ciutat de Londres. Actualment, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acull la mostra, que experimenta amb la intel·ligència artificial per a donar a conèixer els riscos, descobrir les innovacions científiques i aprofundir en una tecnologia clau en el futur de la humanitat.