Colectic posa en marxa el projecte 'Itinerari tecnològic', un programa formatiu 100% gratuït adreçat a joves a partir de 16 anys per conèixer les professions STEAM a través d'eines FLOSS i orientar-los per a decidir el seu futur laboral.

Itinerari TEC Colectic
Itinerari TEC Colectic. Autor: Colectic. 2022. Llicència: BY-SA.

El programa Itinerari Tecnològic està format per 122 hores formatives i 40 hores de pràctiques en empreses. En aquest pilot formatiu s'iniciaran, des d’un punt de vista pràctic, en algunes de les noves especialitzacions tecnològiques a través de tres àmbits professionals: Manteniment d’equips i sistemes informàtics en PLL, dinamització social-digital i espais maker i robòtica per a la ciutadania.

Manteniment d’equips i sistemes informàtics en PLL (38 hores)

Aprendran com realitzar operacions com a auxiliars de muntatge i manteniment d'equips microinformàtics i perifèrics, sota la supervisió d'un responsable, aplicant criteris de qualitat i actuant en condicions de seguretat i respecte al medi ambient.

Dinamització social-digital (38 hores)

Aprendran l'ús de les TIC com a eina de treball socioeducatiu i comunitari. Podràs conèixer com dinamitzar xarxes i espais digitals oberts a la ciutadania i a obtenir coneixements en la gravació i l’edició de vídeos i podcasts per dur a terme propostes de treball en xarxa.

Espais maker i robòtica per a la ciutadania (38 hores)

Aprendran a dinamitzar i gestionar espais de fabricació digital i disseny col·laboratiu mitjançant les metodologies i eines de la cultura maker (ecodisseny i impressió 3D, prototipat, artesania digital, bioeconomia, biotecnologia, etc.).

Cada un d'aquests tasts es vincula amb certificats de professionalitat, perfils o marc professionals actuals. A més, s'inclou 8 hores de formació en FOL i eines comunicatives. Durant el projecte, es promouran espais participatius amb l'objectiu de què els processos es transformin en activitats i projectes de futur. Per a més informació i inscripció, cal apuntar-se a través d'itinerari.tecnologic@colectic.coop o per telèfon al 934425867.