Durant el mes de juliol, els dimarts i els dijous, d’11 a 13 hores, els nois i les noies participants aprendran a utilitzar el robot Lego Education EV3 i a construir els accessoris. Participa-hi!

Imatge d'infants
Imatge d'infants. 2021. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El Punt TIC Biblioteca Marc de Vilalba de la localitat de Cardedeu ultima els darrers detalls de la primera edició d’un casalet de robòtica. La divertida proposta estarà dissenyada per a nois i noies de 10 a 15 anys que vulguin experimentar amb les noves tecnologies de la informació i de la comunicació. En aquesta línia, la voluntat final de la iniciativa serà participar en la reeixida competició internacional First Lego League.

Per primer cop, durant el mes de juliol, els dimarts i els dijous, d’11 a 13 hores, els nois i les noies participants aprendran a fer servir el robot Lego Education EV3 i a construir els seus propis accessoris per a resoldre les missions del joc del robot de la competició First Lego League. Així doncs, de la mà de l’empresa Edukem-nos, el jovent aprendrà a programar, a treballar la innovació i la resolució de problemes i a fomentar la creativitat.

En aquest sentit, des del Punt TIC Biblioteca Marc de Vilalba de la localitat de Cardedeu, s’explorarà la possibilitat de crear un grup estable que tingui continuïtat a partir del mes de setembre i que esdevingui un club de robòtica que es reuneixi de manera setmanal per a arribar a competir en la First Lego League. En concret, l’espai vol formar un equip per a la secció ‘Challenge’ que engloba nois i noies amb edats compreses entre els 10 anys i els 16 anys. La First Lego League, que se celebrarà el proper mes de maig de 2024, és un programa internacional que fomenta l’aprenentatge pràctic de les STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) en nois i noies de 4 a 16 anys. La iniciativa proposa de manera anual la resolució d’un repte relacionat amb problemes del món real a través d’un projecte científic i d’un programa de robòtica guiat.

Les persones interessades poden apuntar-se a través d’aquest enllaç en línia.