Una de cada dues persones a Espanya reconeix que li resulta impossible viure sense internet. Així ho recull el dossier 'Les bretxes digitals' publicat per la revista Barcelona Metropolis. Et convidem a llegir els continguts.

Il·lustració del dossier 'Les bretxes digitals' de Barcelona Metropolis
. Tipus de lletra: Revista Barcelona Metropolis.

Algunes dades del dossier 'Les bretxes digitals' de la revista Barcelona Metropolis revelen que el 80% de les famílies a Espanya tenen ordinador; el 99,5% mòbil, i un 95,9% disposa de connexió fixa o mòbil. A Catalunya, segons l’Idescat, el 97% de les llars disposen ja d’accés a internet de manera estable. Les xifres presenten una sensació de normalitat, però hi ha bretxes digitals: l'informe posa de manifest que hi ha més de 3.000 milions de persones a tot el món en desigualtat en l’àmbit digital. Això fa que, "per parlar de connexió hem de tenir en compte altres dimensions, millorar l’anàlisi, afinar millor i mirar entre les esquerdes", recull el document.

Professionals destacats del sector com Genís Roca, Lucía Velasco, Esther Paniagua, Héctor Gardó, Albert Sabater Coll i Michael Donaldson Carbón desgranen les diferents bretxes digitals que ens trobem i les posen en relació amb altres eixos de desigualtat com el treball, la formació, la salut, la classe social, la participació o l'aprenentatge. Les diferències més grans apareixen quan s’analitza quin és l’ús que es fa d’internet, que està directament associat a la capacitació digital. Els factors que influeixen són, principalment, l’edat, el nivell d’estudis, la renda i la situació laboral. Pots llegir aquí el dossier complet.