FAB10Barcelona, del 2 al 8 de juliol a Barcelona
FAB10Barcelona, del 2 al 8 de juliol a Barcelona.

Més de 350 laboratoris de fabricació digital de 40 països es donen cita fins al 8 de juliol a Barcelona. FAB10Barcelona és una setmana d'esdeveniments relacionats amb les tecnologies obertes i accessibles, que acull, entre altres activitats, el Fab Festival i el Simposi Fab City.

El Fab Festival tindrà lloc aquest cap de setmana, 5 i 6 de juliol, al Disseny Hub Barcelona (DHUB). Els tallers de creació, conferències i esdeveniments del festival estaran oberts al públic, que podrà provar d'imprimir aliments en 3D, crear-se una samarreta interactiva, crear-se un robot o inventar apps.

Dilluns, 7 de juliol, especialistes internacionals participaran al Simposi Fab City, que tindrà com a eix temàtic central el canvi de paradigma: dels laboratoris a les ciutats. Els ponents debatran sobre com podria ser una ciutat on hi hagi Fab Labs a cada barri i la gent pugui produir qualsevol cosa. Ciutats autosuficients, reaprofitament de materials, edificis que gestionin la seva pròpia energia... serà així la ciutat del futur?

Els Fab Labs volen inculcar la fabricació digital als més petits i per això del 2 al 8 de juliol es realitza el Casal Fab Kids, on els infants i joves de 12 a 17 anys podran fabricar un robot, construir un skate o fer impressions 3D.