Datos.gob.es, Mujeres invisibles, Wikiloc, Wayra, Educ@conTIC i Centro de Cirugía de Minima Invasión Jesús Usón han estat els guanyadors de les diferents categories dels Premis d'Internet 2013 (Premios de Internet 2013). Així ho van donar a conèixer ahir, 16 de maig, a l'acte de lliurament dels premis, celebrat en el marc del Dia Mundial d'Internet.

17 de maig, Dia Mundial d'Internet
17 de maig, Dia Mundial d'Internet.

La Casa de América de Madrid va acollir ahir al vespre, dijous 16 de maig, el col·loqui "Internet, motor de canvi" i la gala de lliurament de la XV edició dels Premis d'Internet. El jurat ha volgut destacar enguany la tasca realitzada per la campanya Mujeres invisibles d'Ayuda en Acción (Cultura i Social), Wayra (Economia), Euc@conTIC (Educació), Datos.gob.es (Administracions públiques), Wikiloc (Esport) i Centro de Cirugía de Mínima Invasión Jesús Usón (Salut).

En l'edició de 2013 els Premis d'Internet han esdevingut més socials per premiar l'ús d'Internet com a eina per generar un impacte positiu. Ho han fet  amb les categories de: Cultura i Social, Economia, Educació, Administracions Públiques, Esport i Salut. Per destacar l'important paper d'Internet en el desenvolupament social, cultural i econòmic, el lliurament de premis va ser precedit per el col·loqui "Internet, motor de canvi".

Els Premis d'Internet tenen per objectiu reconèixer aquelles iniciatives, persones o organitzacions que més han destacat, durant l'any previ al seu lliurament, en el bon ús d'Internet i les noves tecnologies. Els convoca anualment l'Asociación de Usuarios de Internet (AUI), des de la seva creació el 1997, coincidint amb el Dia Mundial de la Societat de la Informació - Dia d'Internet.