De la mà de les llibreries La Tribu i La Carbonera, hem seleccionat alguns títols que giren al voltant de les pantalles, la intel·ligència artificial, el món d’Internet i les dones tecnòlogues.

Per tal de donar a conèixer algunes propostes literàries engrescadores i transformadores on les noves tecnologies són les protagonistes, hem compartit recentment una estona amb en Marc Pons de la llibreria La Tribu, al barri de Sant Andreu de Barcelona, i la Laia Salvador de la llibreria La Carbonera, al barri de Poble Sec de Barcelona. A continuació, compartim amb vosaltres quatre títols per a descobrir aquestes festes.

«El primer llibre és ‘Segrestats per les xarxes’ de la Cristina Fernández Rovira i el Santiago Giraldo Luque, que parla sobre les conseqüències de la sobreexposició a les xarxes socials en les persones adolescents i com això està afectant la seva vida emocional, social i cognitiva», afirma Pons. «La primera proposta és ‘La viralitat del mal’ del Proyecto Una, que trenca molts motlles perquè és un dels pocs llibres que trobem en l’actualitat on s’expliquen totes aquestes dinàmiques a on hem anat a parar a través d’Internet», explica Salvador. «El segon llibre és ‘Com parlar amb les balenes’ de Tom Mustill, que explica com gràcies a la revolució tecnològica estem al llindar de saber com es comuniquen les balenes i, per tant, poder comunicar-nos amb elles i amb altres espècies», afegeix Pons. «La segona proposta és ‘Petita i Gran’ d’Alba Editorial, que són àlbums il·lustrats per a les persones petites amb autobiografies de donasses com Hedy Lamarr o Ada Lovelace», apunta Salvador.