Aquesta setmana, la Xarxa Punt TIC posa en marxa una nova edició del Campus d’Estiu. Novament, la iniciativa estarà pensada per a treballar les competències digitals, conèixer noves eines i descobrir nous recursos. En concret, les sessions formatives en línia estaran dirigides a les persones dinamitzadores de la Xarxa Punt TIC i comptaran amb l’acompanyament personalitzat, el seguiment constant i el suport individualitzat de les persones responsables de l’Oficina Tècnica i de Dinamització de la Xarxa Punt TIC.
Així doncs, aquest estiu, s’oferiran dos cursos en línia tutoritzats. El primer curs, ‘Moodle des de 0 pel Punt TIC’, posarà el focus en l’eina Campus Lab, la plataforma Moodle de la Xarxa Punt TIC. En aquest sentit, la iniciativa formativa proposarà descobrir aquest entorn virtual des de zero, presentant els conceptes clau, aprenent a utilitzar les funcionalitats bàsiques de l’eina i coneixent pautes i eines per a dinamitzar les sessions en línia. Entre els continguts programats, destaca la introducció als entorns virtuals d’aprenentatges, els aspectes bàsics de l’eina, la creació del curs i de les activitats i la dinamització de les sessions. El curs durarà 35 hores.
Paral·lelament, el pròxim divendres 7 de juliol, a les 10 hores, s’organitzarà una trobada virtual en línia per a començar a endinsar-se en l’eina Campus Lab, la plataforma Moodle de la Xarxa Punt TIC. Sota el títol ‘Moodle des de 0. Com fer servir el Campus Lab en el teu Punt TIC?’, la sessió en línia presentarà la plataforma.
El segon curs, ‘Aprèn a identificar la desinformació’, girarà al voltant de l’alfabetització mediàtica. En aquesta línia, la iniciativa formativa se centrarà en l’avaluació crítica de la desinformació, és a dir, es compartiran eines i recursos per a identificar possibles notícies enganyoses, es descobriran els objectius de la desinformació i es coneixeran els instruments de verificació i les estratègies per a frenar les informacions. El curs durarà 20 hores.
La nova edició del Campus d’Estiu començarà el pròxim dilluns 10 de juliol i finalitzarà el pròxim divendres 21 de juliol. Les persones participants podran obtenir un certificat de superació de la formació. L’avaluació tindrà en compte diversos elements com, per exemple, la lectura del material, la participació en els fòrums i la realització del qüestionari avaluatiu. En total, caldrà aconseguir un mínim del 50% de puntuació per a obtenir el certificat.
Les persones interessades poden apuntar-se al Campus d’Estiu a través d’aquest enllaç en línia.
Les persones interessades poden apuntar-se a la trobada virtual a través d’aquest enllaç en línia.