L'Estratègia NewSpace de Catalunya i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya ofereixen tres ajudes per participar en el Programa d'Estudis Espacials 2023 de la  International Space University.

ISU Space Studies Program 2022
ISU Space Studies Program 2022. 2022. Tipus de lletra: ISU Space Studies Program.

El Programa d’Estudis Espacials (SSP) ofereix una experiència de desenvolupament de 9 setmanes durant els mesos d’estiu per a les últimes etapes dels estudiants d'educació superior. L’objectiu principal és formar els i les estudiants per accedir al món professional en el camp de l'economia espacial i la indústria espacial. La 35a edició del programa tindrà lloc a São José dos Campos (Brasil), del 26 de juny al 25 d'agost de 2023. El termini màxim de presentació de candidatures davant la ISU és el 15 de març de 2023.

Els ajuts s’emmarquen en el programa 'Talent i Societat' de l'Estratègia NewSpace de Catalunya, que promou activitats dirigides a la captació, generació i retenció de tot aquell talent amb capacitats per desenvolupar solucions en l'àmbit NewSpace. La quantia és de 7.000 euros per persona, que ajudaran a compensar parcialment els costos associats a la participació en el programa.

Les persones candidates hauran de cobrir aproximadament 1.000 euros, les despeses de viatge a la seu de l’SSP i l'assegurança mèdica. L’allotjament i els àpats durant tota la durada del programa estan inclosos en el preu de la matrícula. Per concórrer a la present convocatòria, les candidates han de tramitar i superar el procediment d’admissió de la ISU. Els requisits d’elegibilitat de la ISU i el procediment de selecció poden consultar-se en aquest enllaç.

A banda, les persones candidates hauran de complir els següents requisits de participació:

• Haver completat almenys 3 anys d’estudis universitaris a l’inici del curs SSP

• Estar cursant estudis de grau o màster a Catalunya, o haver-los finalitzat recentment (en els darrers tres anys)

• Nivell alt d’anglès

• Incloure en la carta de motivació per a la ISU el seu interès en l'Estratègia NewSpace de Catalunya (mínim 250 paraules).