El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme ha presentat la iniciativa “Allotjaments amb xarxa”, una convocatòria d'ajudes que vol millor la connectivitat inalàmbrica al sector de l'hoteleria.

Ajudes pel desplegament de xarxes wifi al sector hoteler
Ajudes pel desplegament de xarxes wifi al sector hoteler.

L'objectiu del programa és desplegar o millorar les xarxes wifi dels establiments hotelers, cases rurals, càmpings i aparcaments per a caravanes de tota Espanya, per tal d'oferir en cada negoci un servei gratuït i de qualitat per als seus clients. La iniciativa permet inclou infraestructures de hardware, software de xarxa i subcontractació de serveis professionals. També permet la contractació opcional d'una nova línia d'accés a Internet o la millora de la capacitat de l'accés actual (fixe o mòbil), fins a un màxim de 3 mesos de servei.

La convocatòria té un pressupost total de 15 milions d'euros, dels quals 1.052.645€ es destinaran a establiments de Catalunya. Es contempla que cada beneficiari pugui aconseguir una ajuda mínima de 6.250 euros i màxima de 25.000 euros. El termini per a sol·licituds estarà obert del 15 d'octubre al 16 de novembre de 2015. Segons les bases, els negocis han de tenir menys de 250 treballadors i un volum de negoci interior als 50 milions d'euros. De fet, es dirigeix sobretot a pimes de tot l'estat espanyol i no existeix una limitació de places hoteleres per a poder optar-hi.

També és condició indispensable no haver estat beneficiari de l'anterior convocatòria “Hotels amb xarxa”. En l'edició anterior, on no es contemplaven ajudes a Catalunya, van resultar beneficiats 425 establiments de Galícia, Astúries, Castella i Lleó, Extremadura, Castella La Manxa, Comunitat Valenciana, Múrcia, Andalusia i les Illes Canàries. Podeu consultar les bases en aquest enllaç.