La nova maqueta de Punt TIC forma part d'una de les accions i actualitzacions del programari i maquinari dels Punts TIC. L'any 2018 es va fer una actualització a 149 punts TIC i 130 Òmnia de la Xarxa. Mònica Acebo i Francesc Rambla, de la Secretaria de Polítiques Digitals, que ens expliquen en què consisteix.

Des de l'any 2001 del naixament de la Xarxa Punt TIC fins als nostres dies, aquesta actualització de programari i maquinari ha estat una acció constant per reformular i adaptar la nostra xarxa a noves necessitats. Des del febrer i fins abans de l’estiu, la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, està duent a terme aquesta nova actualització.

El sistema operatiu Ubuntu, en la seva darrera versió de manteniment de llarg termini LTS (20.04), i amb una actualització dels programes i eines que porta instal·lats, és la base de la nova maquetaA més, hem incorporat noves millores i s’ha posat a prova durant una experiència pilot realitzada en alguns Punt TIC de Barcelona, degut a les restriccions sanitàries de la pandèmia de la covid-19, tot i que s'han tingut en compte les opinions de les persones dinamitzadores punts arreu del territori.