Crida per participar al museu virtual del Poble Gitano
Crida per participar al museu virtual del Poble Gitano.

En el marc de la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano, el grup de les TIC del Pla Integral del Poble Gitano, la Unió Gitana de Gràcia (Òmnia Gao Kaló) i el Centre Cultural Gitano La Mina (Òmnia Gitano La Mina) organitzen una activitat per fer difusió del que serà el primer museu virtual del Poble Gitano. L'activitat consistirà en el recull d'experiències, imatges, anècdotes, etc. per tal de començar a donar-li forma a aquest museu. La creació i l'elaboració conjunta d'aquest servirà per fer sentir la veu del poble gitano arreu del món.

El recull es farà a dos llocs diferents: Als marges del riu Besós, al municipi de Montcada i Reixac, a les 12:00 hores, on tindrà lloc una ofrena floral i d'espelmes per commemora l’èxode d’aquesta comunitat. I a la plaça del Raspall, al barri de Gràcia de Barcelona, a les 17:30 hores.

La Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya, a més de l'ofrena floral i d'espelmes, farà també d'altres actes commemoratius durant el dia d'avui. Trobareu el programa en aquest enllaç. A més, Còrdova acull avui i demà la Segona Cimera Europea sobre el Poble Gitano.