Espai de coworking
Espai de coworking. Autor: jdpereiro (Pixabay). Llicència: BY.

Quines són les últimes tendències en coworking? Quin tipus de professionals ocuparan aquests espais de treball? Quin tipus de sinergies hi haurà? El blog Worktel dona resposta a aquestes preguntes amb l'article Five Trends for Coworking Spaces in 2017. Hi apunta cinc tendències que arribaran als espais de coworking durant aquest any.

  1. Nínxol de coworking: És una tendència que ha anat augmentant en popularitat a escala global. Es tracta d'una especialització dels espais de treball compartits, és a dir, destinar l'espai exclusivament als treballadors d'un sector. D'aquesta manera, aquests espais es converteixen en altament orientats al seu públic objectiu.
  2. El creixement en el nombre de PIME i nous inquilins: La majoria dels i de les coworkers han estat fins ara treballadors autònoms i professionals independents. Ara s'espera que les petites i grans empreses també adoptin aquest tipus d'espai de treball i que els consideraran com a punts focals de la innovació.
  3. Nous serveis: Hi haurà un esforç per atraure altres tipus de serveis, com ara serveis d'auditoria, consultoria i de competència empresarial.
  4. Tipus de treballadors/ores: Professionals de les comunicacions, disseny, sectors de consultoria, etc. segueixen sent els usuaris més freqüents dels espais de coworking. No obstant això, pot haver nous tipus de professionals interessats en l'ocupació d'aquests espais, amb èmfasi en les professions "liberals", però.
  5. Adaptabilitat: Els espais de coworking han de demostrar que són capaços d'adaptar-se a les necessitats sempre canviants dels nous entorns de treball.