Teletreball. Imatge CC BY 2.0 de Serge Kij (Flickr)
Teletreball. Imatge CC BY 2.0 de Serge Kij (Flickr).

Us resumim aquí el seu article Working Remotely Abroad – Lessons Learned in Barcelona. També té un altre previ, en què explica com va organitzar la seva feina abans de viatjar a Barcelona: How to Work Remotely Abroad for a Week in Barcelona.

Les lliçons que va aprendre l'Andrew Donnelly són:

1. Els espais de coworking són el camí a seguir

Em vaig quedar molt sorprès perquè va ser molt fàcil trobar un espai de coworking local on treballar. Vaig visitar dos espais, 021 Estudi i RavalCo. Va ser una gran experiència escoltar el seu treball independent, la creació d'empreses i experiències de treball a distància. De fet, vaig tornar a un dels coworkings i hi vaig treballar durant un dia.

Si el que busques és treballar de forma remota a l'estranger i no vols fer-ho des d'un quart pis o hotel, et recomano un espai de coworking. Els llocs que vaig visitar a Barcelona ofereixen opcions per llogar espai a l'escriptori per un mes, una setmana, o fins i tot només un dia.

2. No treballis el primer dia

Si pots, tracta d'arribar un dia o dos abans i així tindràs temps per instal·lar-te. Per exemple, quan vaig arribar a Barcelona vaig anar als supermercats locals i vaig comprar cafè, menjar, beguda, etc. D'aquesta manera el dia que vaig començar a treballar ho tenia tot a punt.

3. Assegura't de tenir una bona connexió a Internet

En un dels primers dies a Barcelona em vaig ficar a una cafeteria amb el meu ordinador portàtil. Oferia un servei de Wi-Fi gratuït, però estava lluny de ser decent. També les persones al meu voltant, taules petites, distraccions, etc. no ajudaven. Assegura't doncs  de consultar que al teu allotjament o lloc on treballaràs tenen una connexió a Internet sòlida.

4. Surt de casa!

No miris només la pantalla de l'ordinador i coneix la ciutat! Esmorzar abans de la feina en una cafeteria és una bona manera de sortir, intentar alguna cosa diferent, i practicar l'idioma abans de la feina. Un altre suggeriment és triar un barri diferent per a cada nit per visitar i sopar. Un benefici addicional de treballar a un espai de coworking és que surts cada dia, coneixes altres persones i aprens sobre la ciutat de mà de la gent que hi viu.

5. Fes la teva feina abans d'arribar-hi

Jo no sabia prou sobre cadascun dels barris de Barcelona i on menjar (o no), de manera que en finalitzar el treball no estava segur d'on anar. Havia passat tot el dia treballant i després per al primer parell de nits vaig estar caminant sense rumb pels carrers amb l'esperança de trobar un lloc agradable per menjar o interessant per veure. Caminar sense rumb és perfecte quan estàs de vacances, però no després d'un dia de feina, quan tens només un parell d'hores i les vols aprofitar.