Punt TIC

Setmanari Punt TIC
29 de març - núm. 834

 
 
Ajuts DonesTIC 2021
 
El Pla DonaTIC obre una línia d'ajuts per a dones TIC
 

El Govern de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Polítiques Digitals i el Pla DonaTIC, otorgarà ajuts d'entre 15.000 i 35.000 € per impulsar l’emprenedoria i el lideratge femení en l’àmbit digital. Es poden presentar sol·licituds fins al 23 d'abril.

 
 
Les fake news és que tenen aparença de veritat però no ho són
 
10 consells per a detectar una fake news
 

Les fake news (o notícies falses en català) és definit per la mateixa Wikipedia com un “producte pseudo periodístic difós a través de portals de notícies, premsa escrita, ràdio, televisió o xarxes socials l'objectiu de les quals és la desinformació deliberada o l'engany”. Com podem identificar-les? Et donem alguns consells.

 
 
Tecnologia blockchain
 
5 dies dedicats al blockchain a escala europea
 

Del 12 al 16 d’abril de 2021 s’organitza la European Blockchain Convention, una trobada internacional amb expertes, administracions, empreses, desenvolupadores i empreses sobre les aplicacions més punteres de la tecnologia de blocs.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Diada GrausTIC 2021

Segona jornada de la Diada GrausTIC 2021

Sota el lema "Tecnologia per a una vida més sostenible i saludable" la segona jornada de la Diada GrausTIC 2021 parlarà de ciutats sostenibles, ètica digital i consum responsable. Se celebrarà el 14 i el 15 d'abril de 2021 en línia. Inscripcions obertesTaullell d`Ofertes de Feina i Voluntariat de Punt TIC

Tens alguna oferta laboral o voluntariat al teu Punt?

El Taullell d'Ofertes de Feina i Voluntariat de Punt TIC és una eina per a donar a conèixer ofertes laborals i/o campanyes de voluntariat que tingueu en marxa al vostre Punt TIC. Si tens un anunci, omple el formulari!  
 
NOTÍCIES
 

Canòdrom - Ateneu d`Innovació Digital i Democràtica

Nou residències de tecnologia amb impacte social arrenquen al Canòdrom

Projectes de nova creació i de llarga trajectòria es troben al centre comunitari referent en tecnologies ètiques, que replanteja la relació entre equipaments municipals i teixit veïnal.

 

 `Som Hackathon` 2020

Innovació i tecnologia a través de a través del consum responsable

Oberta la cinquena edició de la 'Som Hackathon' organitzada per TecnoCampus Matarò i la cooperativa Som Mobilitat. Es tracta d'una experiència de desenvolupament col·laboratiu de software i aplicacions que tindrà lloc del 16 al 18 d'abril en línia. S'adreça a estudiants universitaris i de secundària. 

 
 
 
AGENDA
 
 
Forma't online amb el Cibernàrium!
Del 16 de febrer al 31 de desembre [+info]
Barcelona ReAct
Del 13 al 16 d'abril, Barcelona Disseny Hub [+info]
AI and Music Festival
Del 27 al 28 d'octubre, CCCB, Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC