Punt TIC

Setmanari Punt TIC
11 de gener - núm. 823

 
 
Bon any 2021
 
Per un any 2021 molt més tecnològic i sostenible
 

Bon any 2021, amics i amigues de la Xarxa Punt TIC! Arrenquem oficialment l'any i tenim ganes de continuar oferint-vos tota l'actualitat TIC. Ja ens seguiu al nostre canal de Telegram i Mattermost de la Xarxa?

 
 
Innovació social digital responsable al teu punt TIC
 
Claus per una innovació social digital responsable
 

El context de relacions digitals posa en valor com podem treballar compartint el nostre coneixement. Aquesta idea de transparència, orientada a la cocreació, és una oportunitat per fer innovació social digital responsable.

 
 
Robositges
 
Un projecte d’automatització de reg amb Micro:bit
 

La Bitbot Challenge és una competició que treballa per a fomentar les vocacions tecnològiques entre el jovent, sobretot entre les nenes. Parlem amb Dídac Marin de Robot Sitges, que va guanyar el primer premi. 

 
 
 
 
LA XARXA
 

Publica activitats al portal web Punt TIC

Publica la informació del teu Punt TIC al portal web

Explica'ns en primera persona quines activitats i propostes hi ha al teu Punt TIC. Un any més, t'expliquem tots els passos per fer-ho. Pren nota!Taller de robòtica educativa a la Jornada Punt TIC i Presó 2019

Préstec de kits de robòtica per a dinamitzadors i dinamitzadores

L'Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC continua oferint el servei de préstec de kits de robòtica i programació. Mira el que tenim i com demanar-ho. Curs d`acollida per a les persones dinamitzadores

Curs d’acollida per a dinamitzadors/es

A la JdIS 2020 hem presentat el nou Curs d'acollida per a les persones dinamitzadores. Et servirà també per explicar la Xarxa als teus participants! Et convidem a fer-ho!Línia de subvencions per a dones TIC

Una línia d'ajuts per a dones TIC

El Pla DonaTIC va obrir el 2020 una línia d'ajuts específica dedicada a impulsar empreses tecnològiques que hagin estat fundades i liderades per dones. Aquest gener, obren convocatòria. Si tens dubtes, podeu escriure a societatdigital@gencat.cat. 
 
NOTÍCIES
 

Tipologies d`entorns immersius

Terminologia sobre realitats virtuals

El TermCAT ens parla en aquest recull sobre conceptes i terminologia associada a les realitats virtuals. Les coneixeu?

 

 guia interactiva:

Un recurs interactiu per treballar la relació amb les pantalles

El Consell de la Joventut de Barcelona llança la guia interactiva: "Les pantalles i tu, una relació addictiva?" enfocada a les persones joves.

 

Esquema del projecte STEAMonEdu

Un marc de competències per a persones educadores STE(A)M

El projecte europeu STEAMonEdu ha presentat el nou marc de competències per a persones educadores STE(A)M i animen a participar fins al 17/01 en una enquesta en línia per validar i millorar-ho.

 
 
 
AGENDA
 
 
Tallers d'hivern en línia a l'Òmnia Blanes
Del 20 de gener al 31 de març [+info]
Trobada virtual estratègia NewSpace català
14 de gener [+info]
38a trobada ScratchEd Meetup Barcelona
23 de gener [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC