Taller de robòtica educativa a la Jornada Punt TIC i Presó 2019
Taller de robòtica educativa a la Jornada Punt TIC i Presó 2019. Autor: Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC. 2019. Llicència: BY-SA.

La robòtica i la programació educativa no només alimenten la curiositat tecnològica d'infants i joves sinó que permeten treballar competències transversals com ara el treball en equip, el raonament lògic, l'anàlisi i resolució de problemes o l'autoaprenentatge. Jornades com “Créixer amb robots i codi” o la consolidació de la comunitat de treball online de robòtica han evidenciat l'interès dels i les professionals de la xarxa en aprofundir i poder implementar experiències socioeducatives d'aquest tipus als seus espais.

Tenint en compte aquesta voluntat el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, a través de l'Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC, ofereix un servei de préstec de kits de robòtica i programació adreçat exclusivament  a dinamitzadors i dinamitzadores dels diferents punts. Aquí teniu la relació de materials en cessió:

  • 4 kits d'iniciació a l'electrònica (Little Bits) per a 4-12 persones cadascun.

  • 3 kits d'iniciació a la programació (Little Bits + Arduino) per a 3-9 persones cadascun.

  • 2 kits Aula de robòtica (Tinkerkit Scuola) per a 5-15 persones cadascun.

Us recordem que tenim a disposició de tota la Xarxa una sèrie de guies didàctiques (que adjuntem a continuació) que podreu utilitzar als tallers que desenvolupeu als vostres punts. D'una banda, podeu accedir a dues guies que recullen diferents exemples d'activitats amb Little Bits

Les persones que accedeixin al préstec es comprometen a aportar la seves experiències a la resta de la xarxa i compartir una nova activitat que quedarà incorporada a les guies.

Vols reservar material?

Pots reservar el material el temps necessari per a realitzar l’activitat, no superant mai un trimestre sencer. Pensa que altres persones necessiten els kits! Al moment de fer la cessió, necessitem que formalitzis la petició omplint el document de servei de préstec.  Per a qualsevol consulta, pots escriure'ns un correu electrònic a oficina.tecnica@punttic.cat.

Què et demanem a canvi?

La cessió dels kits és gratuïta, a canvi et demanem que col·laboris fent créixer el projecte!

1 Fes-ne difusió

Redacta una noticia, fes-ne un petit reportatge. Publica’l a la web de Punt TIC o en els teus propis espais. Ens encanta veure com posem en marxa els petits robots!

2 Suma experiències

Omple’ns aquesta fitxa didàctica! Estem recollint les vostres experiències i elaborant-ne una gran guia de suport didàctic.

3 Què t’ha semblat?

Per acabar, et demanem un últim favor… avalua el servei de préstec! Què has trobat a faltar? Què és el que més t’ha agradat? Fem volar coloms per millorar aquest servei!