Punt TIC

Setmanari Punt TIC
23 d'abril - núm. 746

 
 
Joves fent una activitat de robòtica a l`estand de Colectic en el YOMO Barcelona 2019
 
Llancem la campanya #NoiesTIC per motivar les joves amb les carreres tecnològiques!
 

Amb motiu del Dia Internacional de les Nenes en les TIC, que se celebra el 25 d'abril, el Pla Dona TIC de la Generalitat de Catalunya i la Xarxa Punt TIC impulsem una campanya a Twitter i Instagram per motivar les joves a triar carreres tecnològiques. Demanem a les professionalsdel sector TIC que encoratgin les joves. I animem les noies que volen dedicar-se a aquest àmbit a explicar-nos què és el que les motiva.

 
 
Banner del Repositori de Recursos de Dones i TIC
 
Aprofiteu els recursos del Repositori de Dones i TIC per celebrar el Dia de les Nenes en les TIC!
 

Des de l'Oficina de Dinamització de la Xarxa Punt TIC pensem que el Dia Internacional de les Nenes en les TIC pot ser un bon motiu per organitzar als punts activitats adreçades a motivar les vocacions tecnològiques de les noies. Per això, posem a l'abast de les persones dinamitzadores materials que els poden resultar útils. Ho fem a través del Repositori de Recursos de Dones i TIC!

 
 
Anunci de l`acte `Noies, les TIC són Nostres`
 
Dones en Xarxa fomenta les vocacions TIC de les joves amb una trobada amb youtubers feministes
 

L'associació Dones en Xarxa organitza un esdeveniment en el marc del projecte 'Noies, les TIC són Nostres', que pretén fomentar les vocacions tecnològiques entre les noies d’entre 16 i 18 anys. La trobada tindrà lloc el 26 d'abril, a les 19.00 hores, al Movistar Centre de Barcelona). Comptarà amb la participació de youtubers feministes i de l’àmbit digital, com ara, Lula Gómez, creadora de 'Eres una caca'.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Persones dinamitzadores a la trobada territorial de Ripoll

Trobada territorial a Sant Feliu: de l'alfabetització digital a la innovació social ciutadana

El Punt TIC de Sant Feliu de Llobregat acollirà la quarta trobada, que es desenvoluparà en horari de matí. L'objectiu és que les persones dinamitzadores i altres agents de la Xarxa Punt TIC de tot el territori puguin compartir experiències i generar sinergies al voltant de la Innovació social. La inscripció ja està oberta!Taller d`aprenentatge servei intergeneracional a l`Òmnia Riera Bonet de Molins de Rei

Taller d'ApS intergeneracional a l'Òmnia Riera Bonet

L'Òmnia Riera Bonet de Molins de Rei ha establert nous lligams de col·laboració i treball durant el primer trimestre d'aquest 2019. Per exemple, s'ha posat en contacte amb l'IES Bernat el Ferrer per dissenyar un projecte d'aprenentatge servei intergeneracional. Així, un grup de nois i noies han dinamitzar un taller de dispositius mòbils amb la gent gran. 
 
NOTÍCIES
 

Cartell de la segona edició de la campanya de sensibilització #ChicasInTech

Fundación Esplai busca testimonis de noies sobre tecnologia i rols de gènere

Ho fa en el marc de la segona edició de la campanya de sensibilització #ChicasInTech, que pretén animar més nenes i adolescents a triar vocacions relacionades amb la tecnologia. La fundació difondrà el material que rebi a través de les xarxes socials i la campanya es tancarà amb un acte el 25 d'abril, Dia Internacional de les Nenes en les TIC 2019.

 
 
 
AGENDA
 
 
Coworking Spain Conference 2019
Del 24 al 25 d'abril, Auditori de la Diputació d'Alacant [+info]
22a Trobada ScratchEd Meetup Barcelona
27 d'abril, Punt Multimèdia, Barcelona [+info]
Noies, les TIC són Nostres
29 d'abril, Movistar Centre, Barcelona [+info]
Install Party 2019 a Mataró
3 de maig, Tecnocampus, Mataró [+info]
Iniciació a la robòtica
Del 8 al 15 de maig, Telecentre Alta Ribagorça, El Pont de Suert [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC