Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Dones en Xarxa fomenta les vocacions TIC de les joves amb una trobada amb youtubers feministes

Publicat el 16/04/2019
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Anunci de l'acte 'Noies, les TIC són Nostres'
Dones en Xarxa organitza un esdeveniment en el marc del projecte 'Noies, les TIC són Nostres', per Dones en Xarxa. Llicència: Tots els drets reservats

L'associació Dones en Xarxa organitza un esdeveniment en el marc del projecte 'Noies, les TIC són Nostres', que pretén fomentar les vocacions tecnològiques entre les noies d’entre 16 i 18 anys. La trobada tindrà lloc el 26 d'abril, a les 19.00 hores, al Movistar Centre de Barcelona.

L'acte comptarà amb la participació de youtubers referents feministes i de l’àmbit digital, com ara, Lula Gómez, creadora de la sèrie de capítols 'Eres una caca', on combat per mitjà de l’humor comentaris masclistes arrelats a la societat. També hi participaran Marta i Sara, les protagonistes del canal de Youtube Devermut, que vol donar una major visibilitat al col·lectiu LGTBI. Per participar-hi, cal fer la inscripció.

Amb el projecte Noies, les TIC són nostres!, Dones en Xarxa busca animar les noies a interessar-se pel sector TIC. Ofereix vídeos curts amb les opinions de dones que treballen en l'àmbit TIC, tot mostrant que és un sector amb futur i on cal la mirada i l'aportació de les dones. L'entitat de dones va donar a conèixer aquesta plataforma fa un any i des de llavors es troba a l'abast de tothom.

Des de Dones en Xarxa ens recorden que només el 2% de les dones ocupades treballen en el sector tecnològic i digital. Expliquen que això ve provocat per la manca de noies que estudien carreres tecnològiques, un 14,6%. En el cas de titulats superiors només un 3%, davant al 15% dels nois. Les dades que aporten són estretes de l''Informe Mujeres en la Economía Digital en España 2018', el qual afirma que cada vegada són menys les joves que trien fer carreres tecnològiques.