Joves fent una activitat de robòtica a l'estand de Colectic en el YOMO Barcelona 2019
L'objectiu de la campanya #NoiesTIC és motivar les joves a triar carreres tecnològiques. Autor: Colectic. 2019. Llicència: BY-SA.

Aquesta és la segona edició de la iniciativa, que ja es va realitzar l'any passat amb molt d'èxit. Durant els dos dies de campanya en 2018, el 25 i 26 d'abril, gairebé 500 persones i organitzacions van enviar 896 missatges encoratjadors a les joves. Així, les piulades i repiulades amb l'etiqueta #NoiesTIC van aconseguir 132 mil impressions en pantalla a Twitter. 

Enguany, ampliem la campanya tot fent una crida també a les nenes i joves que tinguin interès a dedicar-se professionalment a l'àmbit TIC, per tal que ens expliquin què és el que les motiva a emprendre aquest camí. A les dones que ja treballen en aquest sector els demanem que enviïn missatges encoratjadors a les joves, per tal que es motivin a triar carreres tecnològiques, ja que, en l'actualitat les noies continuen sent una minoria en estudis com l'enginyeria informàtica.

De la mateixa manera que l'any passat, la campanya es desenvoluparà durant dos dies: el 24 d'abril, dia previ, i el 25 d'abril, Dia Internacional de les Nenes en les TIC.

Aquest cop, no ens centrem només en Twitter i incorporem una nova xarxa social: Instagram. Tant en una comunitat com en l'altra, demanem que les persones i organitzacions que vulguin participar en la iniciativa facin servir l'etiqueta #NoiesTIC i ens mencionin: @punttic a Twitter i @xarxa_punttic a Instagram.

El Dia Internacional de les Nenes en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació se celebra des de l'any 2011 per iniciativa de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), l'organisme de Nacions Unides especialitzat en telecomunicacions. La diada busca encoratjar les vocacions tecnològiques en les nenes i joves, així com reduir la bretxa digital de gènere. La data triada és el quart dijous del mes d'abril, que enguany cau en el 25 d'abril.

T'hi sumes?  Fes els teus tuits amb l'etiqueta #noiesTIC o completa aquest tuit amb els teus motius: