Banner del Repositori de Recursos de Dones i TIC
La Xarxa Punt TIC posa a l'abast dels dinamitzadors/ores el Repositori de Recursos de Dones i TIC. 2019. Tipus de lletra: Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC. Llicència: BY-SA.

Visibilitzar les aportacions que han fet i fan les dones a la ciència i la tecnologia, i fomentar les vocacions STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) de les més joves són objectius prioritaris per a la Xarxa Punt TIC. Creiem que els més de 500 centres de la xarxa que hi ha per tot Catalunya poden jugar un paper important en aquest sentit i, per això, volem oferir a les persones dinamitzadores digitals materials, eines i idees per treballar aquest objectiu.

Voleu contribuir a trencar l'escletxa digital de gènere? Us animeu a impulsar activitats per engrescar i apoderar les noies amb les TIC? Busqueu inspiració en el Repositori de Recursos de Dones i TIC!

Al llarg de l'any se celebren diverses diades relacionades amb l'apoderament de les dones. Si encabim les nostres accions en el marc d'aquestes, aconseguirem que tinguin més impacte.

Una d'aquesta la tenim ben a prop. Es tracta del Dia Internacional de les Nenes en les TIC, que enguany se celebra el dijous 25 d'abril. La Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), l'organisme de Nacions Unides especialitzat en telecomunicacions, va ser la impulsora d'aquesta diada, que es commemora el quart dijous del mes d'abril, des de l'any 2011. Busca encoratjar les vocacions tecnològiques en les nenes i joves, així com reduir la bretxa digital de gènere.