Punt TIC

Setmanari Punt TIC
21 de gener - núm. 733

 
 
Cartell del projecte TecnoGirl
 
Neix TecnoGirl, per divulgar la ciència i la tecnologia entre alumnat de secundària
 

La primera acció que engega aquesta iniciativa impulsada pel Tecnocampus és una exposició que reivindica el paper de les dones en els àmbits de la ciència i la tecnologia. La mostra ha estat inaugurada per la científica i escriptora mataronina Sonia Fernández-Vidal i es podrà visitar fins al 16 de febrer, a la biblioteca Pompeu Fabra de Mataró.

 
 
Biennal Ciutat i Ciència del 7 a l`11 de febrer de 2019
 
La Biennal Ciutat i Ciència oferirà 135 activitats gratuïtes per apropar la investigació a la ciutadania
 

Tindrà lloc del 7 a l'11 de febrer i les activitats s'estendran a tots els districtes de la ciutat. Posarà especial èmfasi en visibilitzar dones científiques i tecnòlogues i en fomentar les vocacions STEM de les més joves, tot coincidint amb el Dia de la Dona i la Nena en la Ciència, que se celebra l'11 de febrer.

 
 
Cartell en anglès del Safer Internet Day 2019
 
'Junts per una Internet millor' serà el lema del Dia de la Internet Segura 2019
 

Dimarts 5 de febrer se celebrarà arreu del món el Dia de la Internet Segura 2019 (Safer Internet Day), que pretén promoure un ús segur i positiu de les tecnologies digitals, especialment entre infants i joves. Si teniu intenció d'organitzar alguna activitat al vostre Punt TIC en el marc d'aquesta diada, feu-nos-ho saber i en farem difusió!

 
 
 
 
LA XARXA
 

Impressora 3D

Subvencions adreçades als Punt TIC per adquirir maquinari d'innovació social digital

La Generalitat de Catalunya ha publicat l'ordre per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'aquestes subvencions, a través de les quals els Punt TIC podran adquirir maquinari vinculat a projectes i activitats d'innovació social digital i col·laborativa. Aviat es publicarà la convocatòria i es donarà a conèixer el termini per presentar-hi projectes.Participants en la JdIS 2018 en una de les jornades territorials que s`hi van fer

La primera trobada territorial Punt TIC tindrà lloc al Vallès, el 24 de gener

Concretament, els dinamitzadors i dinamitzadores del Vallès Oriental i Occidental es trobaran a Palau-solità i Plegamans, amb l'objectiu de fomentar la relació i col·laboració entre els seus Punt TIC. A més de conèixer-se millor i fer xarxa, les persones participants es formaran en tecnologies relacionades amb la cultura 'maker'. La inscripció ja està oberta!Alumnes de l`IES Carles Vallbona

A Granollers estan dissenyant un directori professional Km 0

La idea va sorgir a dos llocs de manera paral·lela: en una trobada de la comunitat WorldcafèNET al Punt TIC Can Muntanyola i a l'IES Carles Vallbona. Ara, tres alumnes de l'institut treballen en la creació del directori de professionals i empreses del sector digital del Vallès Oriental, que presentaran públicament el mes de març.Lidia Santiago, dinamitzadora de l`Òmnia de Torrelles de Llobregat, treballant amb joves en la impressora 3D

Impressió 3D i igualtat de gènere als Òmnia de Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat

El dinamitzador i la dinamitzadora dels dos punts han dissenyat un projecte que fusiona la tecnologia i el treball social amb joves. Concretament, treballaran l'equitat de gènere a partir d'un taller de disseny i impressió 3D de clauers amb la imatge de la mà i la inscripció 'no és no', i un taller d’elaboració de curtmetratges amb mòbils. 
 
NOTÍCIES
 

Algunes dades sobre la bretxa digital de gènere a la Unió Europea

L'augment de la bretxa digital de gènere preocupa la Comissió Europea

El primer índex sobre la participació de les dones en l'àmbit digital que ha publicat la institució europea mostra que les dones estan perdent interès en el sector digital. Promoure les habilitats i l'educació digitals entre les dones i apostar per les empresàries són algunes de les mesures que proposa per revertir aquesta tendència.

 
 
 
AGENDA
 
 
Jornada d'innovació TIC en Smart Cities
23 de gener, Auditori Josep Irla, Girona [+info]
Edcamp Associacionisme i voluntariat
2 de febrer, Torre Jussana, Barcelona [+info]
Seminari "Eines web: El gestor de continguts"
Del 6 de febrer al 6 de març, en línia [+info]
Som Hackathon Tecnocampus 2019
Del 8 al 10 de febrer, TecnoCampus Mataró [+info]
iFest 2019
18 de juny, Centre de Convencions Internacional de Catalunya, Barcelona [+info]
24a Nit de les telecomunicacions i la informàtica
21 de febrer, L'Auditori, Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC