La primera acció que engega aquesta iniciativa impulsada pel Tecnocampus és una exposició que reivindica el paper de les dones en els àmbits de la ciència i la tecnologia. La mostra ha estat inaugurada per la científica i escriptora mataronina Sonia Fernández-Vidal i es podrà visitar fins al 16 de febrer, a la biblioteca Pompeu Fabra de Mataró.

Cartell del projecte TecnoGirl
Neix TecnoGirl, un projecte del Tecnocampus per divulgar la ciència i la tecnologia entre alumnat de secundària. Autor: TecnoGirl. Llicència: Tots els drets reservats.

Tal com deixa veure el nom del projecte, TecnoGirl pretén fomentar especialment les vocacions tecnològiques entre les noies d'entre 12 i 18 anys, per contribuir a posar fi a la bretxa de gènere que hi ha en professions d’aquest àmbit.

Per aconseguir aquest objectiu, organitzarà tallers d'animació, robòtica, videojocs, invents, creativitat, etc., així com una exposició sobre les aportacions de les dones a la ciència i la tecnologia.

La mostra es pot visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró fins al 16 de febrer i del 6 de març al 8 d'abril a la d'Antoni Comas.

TecnoGirl és una iniciativa del TecnoCampus i compta amb el suport de l'Ajuntament de Mataró, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Biblioteques Municipals i les biblioteques de Mataró Pompeu Fabra i Antoni Comas. El projecte forma part de les actuacions que impulsa el programa Bibliolab de la Xarxa de Biblioteques Municipals.