Punt TIC

Setmanari Punt TIC
22 d'octubre - núm. 721

 
 
Entrevista Alba Rojas - Ateneu Cooperatiu Catalunya Central
 
"La cooperativa s'ha d'entendre com una forma com qualsevol altre de crear una empresa"
 

La Xarxa d'Ateneus Cooperatius vol esdevenir un espai de trobada, aprenentatge i reflexió col·lectiva, cooperació i transformació social per visibilitzar l'economia social i cooperativa. Hi ha 14 ateneus cooperatius arreu del territori català. Parlem amb l'Alba Rojas, coordinadora de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.

 
 
Cartell de Code Club a les biblioteques
 
Vols ensenyar a programar a infants? Code Club busca persones voluntàries!
 

Code Club Catalunya, en col·laboració amb biblioteques i universitats, posa en marxa la setena edició del programa 'Code Club a les biblioteques'. Aquest curs 2018-2019 s'hi han sumat 92 biblioteques i totes elles necessiten un formador o formadora voluntària per tal de poder realitzar un taller d'Scratch al llarg de 10 o 12 setmanes.

 
 
Grup de participants en una edició anterior de `Girls Hack Day`
 
La UPF organitza una nova edició del 'Girls Hack Day' el 10 de novembre
 

Es tracta d'una jornada adreçada a noies d'entre 12 i 17 anys, organitzada per Enginyeries@UPF de la Universitat Pompeu Fabra, en col·laboració amb Barcelona Activa de l'Ajuntament de Barcelona. Pretén animar les joves perquè s'interessin per les enginyeries i les tecnologies. Se'n farà una nova edició el 10 de novembre de 2018, al Campus de Poblenou de la UPF.
 

 
 
 
 
LA XARXA
 

Taller intergeneracional d`impressió 3D a l`Òmnia Riera Bonet

Taller d'impressió 3D intergeneracional, a l'Òmnia Riera Bonet de Molins de Rei

L'Òmnia Riera Bonet de Molins de Rei s'ha proposat acostar gent gran del barri i els i les joves per a fer-los treballar en xarxa i potenciar el treball comunitari. Com fer-ho d'una manera divertida i educativa? Amb aquest propòsit el punt ha programat l'activitat 'Dimensió 3D', un taller intergeneracional que permet que persones de diferents edats comparteixin espai i tasca comunes.Logotip del projecte CODINC

El projecte europeu 'Coding for inclusion' agafa embranzida

Pretén fomentar les vocacions STEM entre joves en situació de vulnerabilitat. Liderat per ALL DIGITAL, hi participen sis organitzacions de cinc països europeus. Ara, han publicat la plana web del projecte, que recull l'actualitat, la metodologia i un kit d'eines. La cooperativa Colectic és una de les sòcies que participa en la iniciativa i ha estat l'encarregada de desenvolupar la plataforma web. 
 
NOTÍCIES
 

Cartell de la TecnoFESC 2018

TecnoFESC, la tecnologia des de la perspectiva de l'economia social i solidària

Del 26 al 28 d'octubre la Fàbrica de Creació Fabra i Coats acollirà la VII edició de la Fira d'Economia Solidària de Catalunya (FESC). En aquesta ocasió, la fira se centrarà en les sobiranies i tornarà a tenir un espai específic per abordar la tecnologia i la informàtica des de criteris d'economia solidària.

 

2a edició de Coinnovem Sabadell

2a edició del concurs Coinnovem Sabadell

L'Ajuntament de Sabadell ha donat a conèixer la segona edició del concurs Coinnovem Sabadell, que pretén reconèixer el talent innovador de les persones i entitats i detectar idees per la millora del desenvolupament urbà de la ciutat. Compta amb dues categories, dotades d'un premi de 4.000 euros cadascuna. Termini: 31 d'octubre.

 
 
 
AGENDA
 
 
Càpsula formativa: Com fer networking satisfactori i amb resultats
23 d'octubre, ICAB, Barcelona [+info]
Curs: La recerca de feina i ocupabilitat
Del 23 al 25 d'octubre, Biblioteca Can Salvador de la Plaça, Calella [+info]
Comunicació 2.0 per a entitats
Del 29 d'octubre al 25 de novembre, Colectic SCCL, Barcelona [+info]
Creació de materials atractius de formació i difusió
Del 29 d'octubre a l'11 de novembre, Colectic SCCL, Barcelona [+info]
Smart City Week
Del 5 a l'11 de novembre, Barcelona [+info]
Seminari "Eines web: El gestor de continguts"
Del 7 de novembre al 7 de desembre, En línia [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC