Logotip del projecte CODINC
CODINC vol fomentar les disciplines STEM entre els/les joves en situació de vulnerabilitat. Autor: CODINC. Llicència: Tots els drets reservats.

'Coding for inclusion' (CODINC) vol fomentar les vocacions STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) entre joves en situació de vulnerabilitat, mitjançant un enfocament educatiu inclusiu basat en un mètode pedagògic d'aprenentatge per a contextos formals i no formals a Europa.

El projecte adapta, divulga i amplia una bona pràctica d'aprenentatge on joves de 15 a 18 anys d'antecedents migrants i sol·licitants d'asil ensenyen programació a altres més petits (10-12 anys). Aquesta primera experiència laboral augmenta la seva confiança quan comencen la carrera professional i busquen feina. A més, el projecte dona suport efectiu als i a les joves per desenvolupar el pensament crític, la creativitat i habilitats digitals i col·laboratives.

El projecte, liderat per ALL DIGITAL, compta amb la participació de sis entitats de Bèlgica, Xipre, Alemanya, Itàlia i Catalunya. Ja fa uns mesos que les organitzacions sòcies treballen en el projecte. Cadascuna té les seves tasques assignades. Una de les que ha desenvolupat la sòcia catalana, Colectic, ha estat la creació del portal web del projecte: codinc.fun. Ha estat publicat aquesta setmana i ofereix al projecte un espai on explicar la seva metodologia, els seus avenços i els resultats. La plataforma es pot visitar en diferents idiomes, entre ells, el català.